dsc01224

Pencak Silat er en indonesisk kampkunst, som blev bragt til Holland af indonesere og indoer loyale mod Holland efter kollapset af kolonistyret i Indonesien.

Særlig to former for Pencak Silat bed sig fast i Holland: Pukulan Pencak Silat Setia Hati Anoman som blev indført af Paatje Phefferkorn og Pencak Silat Setia Hati Terate som blev indført af guru Turpijn.

Setia Hati betyder sandt eller oprigtig hjerte. Anoman henviser til abestilen Hannoman fra den hinduistiske mytologi ramayana. stilarten er kende tegnet ved en sidevendt udgangsposition pasang,

fra hvilken man bevæger sig flydende i en cirkel rundt om modstanderen.

Pencak Silat systemet består af buahs, jurus og lankas. Buahs er greb, hoved- eller armlåse, jurus er korte koreograferede kampserier og lankaer er længere danselignende serier typisk opført til traditionel indonesisk musik. Der er som udgangspunkt to stillinger – en med krydsede ben og en uden krydsede ben. Disse udføres i forskellige højder fra gulv niveau til oprejste stillinger.

Pencak Silat betjener sig af en række traditonelle våben. Disse omfatter knive af varierende længde (golok, kris) stav (toya) og tjabang – en trefork man holder i en hånd, der ligner en sai.

13320988 1579610719035682 2653952056137866671 o